ScienceShop.gr ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΧΗΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 380 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων
Προφίλ λιπαρών οξέων - ετικέτα λαδιού
Κωδικός Προϊόντος / SKU:1082
Με το προφίλ λιπαρών οξέων είναι δυνατός ο προσδιορισμός κάθε λιπαρού οξέως που περιέχεται στο λάδι και η μερική κατηγοριοποίηση του λαδιού. (πχ. cis- trans, Ω3 -Ω6 και άλλα)
..δείτε αναλυτική περιγραφή παρακάτω.
Τιμή WEB:35€
Αριθμός δειγμάτων:

Περιγραφή

Νομοθεσία

Δειγματοληψία


 Με το προφίλ λιπαρών οξέων είναι δυνατός ο προσδιορισμός κάθε λιπαρού οξέως που περιέχεται στο λάδι και η μερική κατηγοριοποίηση του λαδιού. (πχ. cis- trans, Ω3 -Ω6 και άλλα).
Oι ενδείξεις που αναγράφονται στη συσκευασία του ελαιολάδου έχουν καθοριστεί από τον Kανονισμό (EK) αριθ. 1019/2002 και αφορούν το λιανικό εμπόριο του ελαιολάδου που πωλείται ως καθαρό προϊόν ή ενσωματωμένο σε τρόφιμα. Όλες οι μονάδες τυποποίησης υποχρεούνται να τηρούν τις προδιαγραφές εμπορίας που αναφέρονται στον Kανονισμό αυτό, από την 1η Nοεμβρίου 2003 και μετά

Το ελαιόλαδο είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή έλαια στον κόσμο. Η χημική του σύσταση αποτελείται κυρίως από τριγλυκερίδια (~99%) και ελεύθερα λιπαρά οξέα, στερόλες, τοκοφερόλες και άλλα.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες το κατατάσσει ανάμεσα στα τρόφιμα με αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική δράση.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 2568/91, υπάρχουν συγκεριμένα ποιοτικά κριτήρια για τον χαρακτηρισμό ενός ελαιολάδου ως εξαιρετικά παρθένο ή παρθένο.
Το προφίλ λιπαρών οξέων συνήθως αποτελείται από: (1) Ολεϊκό οξύ (C18:1), 55 έως 83%, (2) Λινολεϊκό οξύ (C18:2), 3.5 έως 21%, (3) Παλμιτικό οξύ (C16:0), 7.5 έως 20%, (4) Στεατικό οξύ(C18:0), 0.5 έως 5%, (5) Λινολενικό οξύ (C18:3), μικρότερο από 1.0%.
Το προφίλ λιπαρών οξέων αποτελεί κρίσιμη παράμετρος για την αναγνώριση της νοθείας σε ελαιόλαδα από άλλα είδη ελαίων.



It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can click here to download the PDF file.



Για την παρακολούθηση των συστημάτων HACCP διαθέτουμε ΙΧ Ψυγείο 3,5 τόνων και δοχεία καταψύξεως. Η παραλαβή και παρακολούθηση γίνεται κατόπιν συνεννόησης στο χώρο σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Ο ΠΕΡΙΕΚΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΑΛΙΝΟΣ!
Για στερεά και υγρά τρόφιμα που πρόκειται να εξεταστούν για χημικές παραμέτρους χρειάζεται μόνο ένας ουροσυλλέκτης αποστειρωμένος.
Τον γεμίζουμε με το προς εξέταση τρόφιμο (περίπου 100 γρ.), το πωματίζουμε και το σφραγίζουμε καλά με μονωτική ταινία.
Επισημαίνουμε το δοχείο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράφοντας το επώνυμο του αποστολέα, την ημερομηνία και τον αύξοντα αριθμό του δείγματος (αν για παράδειγμα είναι το τρίτο από πέντε δείγματα που θα στείλουμε, γράφουμε και στα τρία δοχεία “3από5”).

 facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat