ScienceShop.gr ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΧΗΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 380 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Μάθετε τι είναι παστίλιες Οινόλη & Μουστόλη και την χρήση τους σε κρασί και μούστο

"Οινόλη" κ' "Μουστόλη": ένα ατού για την παραγωγή κρασιού

Σκοπός όλων των οινοποιών, είτε πρόκειται για επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, είναι η παραγωγή κρασιού με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι παράμετροι που επηρεάζουν όμως την παραγωγή κρασιού είναι πάρα πολλοί και τα λάθη δεν επιτρέπονται. Για αυτόν τον λόγο η παστίλιες Οινόνης και Μουστόλης έρχονται να μας λύσουν τα χέρια.

παστίλιες οινόλης και μουστόλης

Πως λειτουργούν

Οι παστίλιες Μουστόλη νο1 και Μουστόλη νο2, τοποθετούνται πριν την ζύμωση του κρασιού. Ο τρόπος που λειτουργεί είναιη αποστείρωση τους μούστου από βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς. Με την αποστείρωση του μούστου η ζύμωση γίνεται με επιτυχία και κερδίζουμε ως προς τον αλκοολικό βαθμό, με διαφορά περίπου μισού βαμού, καθως και σε σώμα και άρωμα κρασιού. Επιπλέον λειτουργεί και ως φίλτρο της μαγιάς.Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει την "καλή" μαγιά να αναπτυχθεί καλύτερα.

Οι παστίλιες Οινόλης, λειτουργούν ως προστατευτικό πάνω από το κρασί. Μετατρέπονται σε αέριο που καλύπτει τα κενά του βαρελιού και δεν επιτρέπει στον αέρα να έρθει σε επαφή με το κρασί, με αποτέλεσμα να το προστατεύει από το ξίνισμα. Επιπλέον εκλύει ταννίνες που βελτιώνουν όχι μόνο την γεύση αλλά και το άρωμα.
Θα πρεπει να σημειωθεί ότι οι παστίλιες δεν αφήνουν καθόλου κατάλοιπα μετά την χρήση τους.

Οδηγίες χρήσεως Μουστόλης

Μια παστίλια Μουστόλη Νο 1 και μια Μουστόλη Νο 2 ανά 100 κιλά μούστου.
Κάνετε σκόνη τις ανάλογες παστίλιες Μουστόλη Νο 1 και θα τις αναμείξετε με 500 ml νερό.
Στη συνέχεια θα προσθέσετε το διάλυμα στο μούστο και θα ανακατέψετε περιστροφικά.
Μετά από 3 ώρες θα χρησιμοποιήσετε τις παστίλιες Μουστόλη Νο 2, αφού τις κάνετε σκόνη και τις αναμείξετε επίσης με 500 ml νερό,ρίχνοντάς τις στο μούστο ανακατεύοντας.

Οδηγίες χρήσεως Οινόλης

Η παστίλια ΟΙΝΟΛΗ προστίθεται αφού κονιορτοποιηθεί (γίνει σκόνη).
Ακολουθεί η διάλυση της σκόνης με μια μικρή ποσότητα κρασιού από το ίδιο βαρέλι (δοχείο) που θα σφραγιστεί.
Μετά την προσθήκη του διαλύματος ακολουθεί σύντομο ελαφρύ τάραγμα.
Στη συνέχεια σφραγίζεται ερμητικά το βαρέλι ή το δοχείο.

Δοσολογία

Η κανονική αναλογία των παστιλιών ΜΟΥΣΤΟΛΗ Νο 1 και ΜΟΥΣΤΟΛΗ Νο 2 είναι από μία ανά 100 κιλά μούστου.

Σε περίπτωση που ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή τα σταφύλια δεν είναι σε καλή κατάσταση,τότε προσθέτουμε 1 ½ παστίλια ΜΟΥΣΤΟΛΗ Νο 1 και ΜΟΥΣΤΟΛΗ Νο 2 ανά 100 κιλά μούστου.
Η αναλογία των παστιλιών ΟΙΝΟΛΗ είναι μία παστίλια ανά 100 κιλά λευκού κρασιού ή 150 κιλά ροζέ ή κόκκινου.
Σε περίπτωση μεταφοράς κρασιού θα προσθέσετε μία παστίλια ΟΙΝΟΛΗ ανά 100 κιλά στο βαρέλι όπου θα γίνει η μεταφορά.
Την ίδια αναλογία θα προσθέσετε μετά την πρώτη μετάγγιση με την προυπόθεση ότι δεν έχει προστεθεί ΟΙΝΟΛΗ στο σφράγισμα.
Στην αντίθετη περίπτωση μετά από κάθε μετάγγιση θα προστίθεται μία ΟΙΝΟΛΗ ανά 200 κιλά κρασιού.
Τέλος για να διατηρηθεί ένα κρασί πέραν της άνοιξης θα προστεθεί μία ΟΙΝΟΛΗ ανά 200 κιλά κρασιού.
Μετά ανά εξάμηνο θα προστίθεται στην ίδια αναλογία.

Για να αποκτήσετε τις παστίλιες Μουστόλης σε εκπληκτική τιμή πατήστε εδώ.


Για παστίλιες Οινόλης πατήστε εδώ.

 facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat