ScienceShop.gr ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΧΗΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 380 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Συντηρητικά τροφίμων, πρόσθετα τροφίμων και νομοθεσία

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα για τη διατήρηση της γεύσης ή την ενίσχυση της γεύσης, της εμφάνισής τους ή άλλων ιδιοτήτων. Ορισμένα πρόσθετα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες. Για παράδειγμα, στη διατήρηση των τροφίμων με αποξήρανση (με ξύδι),με αλάτισμα, τη χρήση διοξειδίου του θείου όπως και με κρασιά. Με την έλευση των επεξεργασμένων τροφίμων στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, έχουν εισαχθεί πολλά περισσότερα πρόσθετα, τόσο φυσικής όσο και τεχνητής προέλευσης.

Με την αυξανόμενη χρήση μεταποιημένων τροφίμων από τον 19ο αιώνα, τα πρόσθετα τροφίμων χρησιμοποιούνται ευρύτερα και έτσι όλες οι χώρες άρχισαν να ρυθμίζουν την χρήση τους.

Πολύ συχνά πελάτες επικοινωνούν μαζί μας στο Scienceshop.gr και ζητάνε πληροφορίες και δοσολογίες για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους.
Είτε πρόκειται για συντηρητικά όπως σορβικό κάλιο, βενζοϊκό νάτριο, μεταμπισουλφίτ η δοσολογία αλλάζει ανάλογα στο προϊόν που θα βάλουμε το πρόσθετο μας. Για παράδειγμα διαφορετικά είναι το όρια νομοθεσίας σε αποξηραμενα φρουτα σε κατεψυγμενα ψαρια ή σε κρασί.
Η δοσολογία ορίζεται από την νομοθεσία και είναι διαφορετική για κάθε περίσταση. Όλη η νομοθεσία είναι διαθέσιμη εδώ και μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτή για να λύσετε κάθε σας απορία σχετικά με την δοσολογία συντηρητικών στα τρόφιμα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την νομοθεσία.


 facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat