ScienceShop.gr
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Σορβικό κάλιο και συντήρηση τροφίμων

Εάν δείτε το σορβικό κάλιο στον κατάλογο συστατικών σε κάποι τρόφιμο,τότε έχει προστεθεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.
Το σορβικό κάλιο προέρχεται από το άλας καλίου του σορβικού οξέος, το οποίο βρίσκεται φυσικά σε πολλά φυτά και αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων. Σύμφωνα με το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Ενδιαφέρον, το σορβικό κάλιο είναι ασφαλές για κατανάλωση.
τροφικό κάλιο στα τρόφιμα



Σε γαλακτοκομικά προϊόντα
Το τυρί, το γιαούρτι, μαγιονέζα ή άλλα τυριά περιέχουν σορβικό κάλιο.
Αυτά τα προϊόντα υποβάλλονται σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας σορβικό κάλιο για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους εμποδίζοντας την ανάπτυξη ορισμένων τύπων, ζυμών και βακτηρίων.

  Σε ορισμένα κρασιά
Το σορβικό κάλιο, με τη μορφή σορβικού οξέος, είναι ένα σχετικά νέο πρόσθετο που βρίσκεται σε μερικά κρασιά. Το σορβικό οξύ παράγεται όταν το σορβικό κάλιο διαλύεται σε νερό.
Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του σορβικού οξέος ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1940, όταν το πρόσθετο χρησιμοποιήθηκε για να αποφευχθεί η παραπομπή ημικατεργασμένων και γλυκών οίνων.
Οι ξηροί κόκκοι ή οι λευκοί οίνοι δεν περιέχουν σορβικό οξύ, καθώς αυτοί οι οίνοι δεν έχουν καθόλου σάκχαρα και συνεπώς δεν κινδυνεύουν να παραπεμφθούν.
Δεν θα βρείτε σορβικό οξύ σε βιολογικούς οίνους, επειδή δεν επιτρέπεται ως πρόσθετο, ούτε θα εμφανίζεται τυπικά σε οίνους από εμπορικά οινοποιεία, τα οποία χρησιμοποιούν κατά την εμφιάλωση ένα αποστειρωμένο σύστημα διήθησης.

Σε φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα
Το σορβικό κάλιο χρησιμοποιείται συνήθως με φρούτα στη θέση ενός συνθετικού μυκητοκτόνου για τον έλεγχο της μυκητιακής αποσύνθεσης που θα χαλάσει τους καρπούς.
Τα προϊόντα φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων φρούτων που φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, περιέχουν σορβικό κάλιο για να αποτρέψουν τη δυνητική ανάπτυξη παθογόνων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακό στο προϊόν.
Το σορβικό οξύ χρησιμοποιείται γενικά σε χαμηλές ποσότητες στα προϊόντα.
Άλλα προϊόντα που περιέχουν σορβικό κάλιο ή σορβικό οξύ είναι: ποτά, όξινα ή ζυμωμένα λαχανικά, σαλάτες, ελιές, καπνιστά και αλατισμένα ψάρια, σιρόπια και ζελέ.

Πατήστε εδώ για να αγοράσετε σορβικό κάλιο σε σκόνη.

σορβικό σε σκόνη

facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat