ScienceShop.gr
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Έρευνα σοκ!Η κατανάλωση πρόπολης ενισχύει το ανοσοποιητικό των μελισσών!

Νέα έρευνα σοκ που ανατρέπει όσα γνώριζαν οι μελισσοκόμοι για την εκτροφή και δίαιτα των μελισσών!
πρόπολη και δίαιτα μελισσών

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι μέλισσες παράγουν την πρόπολη για δυο κύριους λόγους. Ο πρώτος είναι για να καλύψουν τρύπες που υπάρχουν στο μελίσσι τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια αντιμικροβιακή ασπίδα, και ο δεύτερος για να "ταριχεύσουν" εισβολείς και να να αποφύγουν την μόλυνση από την αποσύνθεσή τους.

Επίσης γνωρίζουμε ότι η πρόπολη έχει θεραπευτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.'Εχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και αντιικές, αντιμυκητιακές και ανοσοποιητικές ιδιότητες.
Παρόλα αυτά ο ακριβής τρόπος που η πρόπολη λειτουργεί δεν είναι γνωστός.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψην, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο αποφάσισαν να προσθέσουν 0,1% πρόπολη σε δίαιτα γύρης.
Στην συνέχεια χώρισαν τις μέλισσες σε 2 ομάδες. Σε αυτές που είχαν ταϊστεί πρόπολη και σε αυτές που δεν είχαν.
Έπειτα στις μέλισσες εγχύθηκαν βακτήρια της ομάδας Escherichia coli.
Στην ομάδα που είχε ταϊστεί πρόπολη υπήρξε ενεργοποίηση γονιδίων των αντιμικροβιακών πεπτιδίων (αμυνσενίνη-1, αβεεκίνη, υμενοπτακίνη και απιδεκίνη). Στην δεύτερη ομάδα δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Τα αποτέλεσμα της έρευνας φαίνονται σχηματικά παρακάτω.
πρόπολη και δίαιτα μελισσών

Η έρευνα αυτή ανοίγει νέους ελπιδοφόρους δρόμους, διότι η κατανάλωση πρόπολης μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει στην θεραπεία της βαρρόας που αποτελεί τον σημαντικότερο κίνδυνο της μέλισσας.


Για να ελέγξετε το μέλι σας πατήστε εδώ!

ανάλυση μελιού
facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat