ScienceShop.gr
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Πως "κλείνουμε" σωστά το κρασί

Μετά το στάδιο του μούστου φτιάξατε το κρασί σας και θέλετε να το κλείσετε; Διαβάστε ποιος είναι ο σωστός τρόπος!

αποθηκευση ηλεκτοδιου πεχαμετρου

Εάν αποθηκεύσετε το κρασί σας σε ανοξείδωτες δεξαμενές, το κρασί από την επαφή του με το οξυγόνο θα αρχίσει να οξειδώνετε με αποτέλεσμα να αρχίσει να χαλάει.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι με την προσθήκη παραφινέλαιου που δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη πάνω από το κρασί.
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι το Flor Stop.
Το Flor Stop είναι κατασκευασμένο από καθαρά δισκία παραφίνης και μικρές ποσότητες ισοκυανικού αλλυλίου (σπόροι μουστάρδας).
Σχηματίζει μια "κρούστα" πάνω από το κρασιού που κάνει τον αέρα αδιαπέραστο.
Προστατεύει το κρασί από ζύμες αλλοίωσης, πτητική οξύτητα και άλλες μικροβιακές μεταβολές.
Λειτουργεί για 20-30 ημέρες σε υψηλή θερμοκρασία, όπως το καλοκαίρι και για 2-3 μήνες υπό κανονικές συνθήκες.

Πατήστε εδώ για προμηθευτείτε Flor Stop.



facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat