ScienceShop.gr
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Μείωση οξύτητας κρασιού με όξινο ανθρακικό κάλιο

Υπάρχουν περιπτώσεις που αντί να αυξήσουμε την οξύτητα πρέπει να την μειώσουμε. Το μέσο που χρησιμοποιούμε κυρίως είναι το όξινο ανθρακικό κάλιο.
λιπάσματα έδαφος και καλλιέργεια φιστικιας
Η μείωση της οξύτητας είναι η διαδικασία μείωσης της οξύτητας σε χυμό σταφυλιών, γλεύκος ή κρασί.
Η βιολογική διαδικασία της αποξίνωσης στο κρασί είναι μια μηλοκαλική ζύμωση, στην οποία το μηλικό οξύ μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ και μειώνει επίσης την αίσθηση στο στόμα του οξέος.
Η φυσικοχημική αποξίνωση περιλαμβάνει είτε καθίζηση οξέος είτε ανταλλαγή ιόντων.
Οι παράγοντες αποξίνωσης μετατρέπουν το τρυγικό οξύ στη μορφή αδιάλυτων αλάτων.
Το όξινο ανθρακικό κάλιο σχηματίζει διοξείδιο του άνθρακα και καθιζάνει το διτρυγικό κάλιο.
Σχετικά με την δοσολογία αυτή ορίζεται πάντοτε μετά από ανάλυση στο χημείο διότι η μειώση της οξύτητας απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να προμηθευτείτε είτε όξινο ανθρακικό κάλιο.

Πατήστε εδώ για να βρείτε τα πάντα για το κρασί!

χημικά για το κρασί

facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat