ScienceShop.gr
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δωρεάν παραλαβή δειγμάτων

Ο ρόλος του κιτρικού οξέος στον οίνο και την οινοποίηση

Το κιτρικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της οινοποίησης και των βακτηρίων στο κρασί.
μεταμπισουλφιτ στο κρασί

Είναι ένα οξύ, το οποίο παρέχει μοριακή ενέργεια για κυτταρική λειτουργία. Ωστόσο, ο ρόλος του στο κρασί είναι πολύ σημαντικός.
Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα κιτρικά οξέα που απαντώνται φυσικά στα σταφύλια καταναλώνονται από βακτήρια κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.
Η απουσία κιτρικού οξέος θα έχει σαν αποτέλεσμα η διαδικασία της ζύμωσης να σταματήσει, κάτι τέτοιο το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει ποτέ.
Το κιτρικό οξύ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίδραση των οινοποιών στην οξύτητα.
Πολλοί οινοποιοί χρησιμοποιούν κιτρικό οξύ για να οξύνουν τους οίνους και επιπλέον χρησιμοποιείται ως πρόσθετο γεύσης.
Αυτή η διαδικασία έχει τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του.
Η προσθήκη κιτρικού οξέος δίνει στο κρασί "φρεσκάδα" που δεν υπάρχει και θα κάνει το κρασί πιο όξινο.
Το κύριο μειονέκτημα της προσθήκης κιτρικού οξέος είναι η μικροβιακή αστάθεια του.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα βακτήρια χρησιμοποιούν κιτρικό οξύ στο μεταβολισμό τους, οπότε το κιτρικό οξύ που προστίθεται μπορεί να καταναλωθεί μόνο από βακτήρια, προωθώντας την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροβίων.
Ένα τρόπος να εξαλείψουμε αυτό το πρόβλημα είναι με την προσθήκη μεταμπισουλφίτ που έχει αντιμικροβιακή δράση.


Αγόραστε κιτρικό οξύ από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας σε τιμή προσφοράς!


facebook messenger live chat
mobile facebook messenger live chat